Author name: mkdski

Пониква е следниот домаќин на меѓународниот FIS Rollerski Cup 2022!

Подготвени сме за старт на меѓународниот FIS Rollerski Cup 2022, во организација на Скијачка федерација на Македонија и клубот Скии Рис! Натпреварите ќе се одржат […]

Пониква е следниот домаќин на меѓународниот FIS Rollerski Cup 2022! Прочитај повеќе »

Свечено отворање на шестиот меѓународен FIS Rollerski Cup Тоше Проески

На 20ти август во Крушево, се случи свеченото отворање на шестиот меѓународен FIS Rollerski Cup Тоше Проески. Церемонијата започна со положување цвеќе на вечното почивалиште

Свечено отворање на шестиот меѓународен FIS Rollerski Cup Тоше Проески Прочитај повеќе »

Ана Цветановска и Ставре Јада со најдобри FIS поени во историјата на македонското нордиско скијање!

Нашите натпреварувачи Ана Цветановска и Ставре Јада забележаа најдобри FIS поени во историјата на македонското нордиско скијање! Ставре на трките во Пелистер триумфираше два пати

Ана Цветановска и Ставре Јада со најдобри FIS поени во историјата на македонското нордиско скијање! Прочитај повеќе »

Означивме официјален старт на Roller Ski Cup 2022


Со денешната трка на прекрасниот Пелистер означивме официјален почеток на меѓународниот Roller Ski Cup 2022. Погледнете дел од одличната атмосфера во која помина натпреварот, во

Означивме официјален старт на Roller Ski Cup 2022
 Прочитај повеќе »

Шестиот меѓународен FIS Rollerski Cup е посветен на Тоше Проески

Во организација на Скијачка федерација на Македонија и клубот Олимпик Ски, а под покровителство на Министерство за внатрешни работи и Општина Крушево, од 19 до

Шестиот меѓународен FIS Rollerski Cup е посветен на Тоше Проески Прочитај повеќе »

Скијачката Федерација на Македонија оваа година за прв пат ќе го реализира проектот „Тренинг за секое дете“

На наше големо задоволство, ги информираме сите клубови дека Скијачката Федерација на Македонија оваа година за прв пат ќе го реализира проектот „Тренинг за секое

Скијачката Федерација на Македонија оваа година за прв пат ќе го реализира проектот „Тренинг за секое дете“ Прочитај повеќе »

Огњан Циговски Нов Претседател на Скијачката Федерација на Македонија

На вчера одржаното вонредно Собрание на Скијачката федерација на Македонија (СФМ) 9 клубови од вкупно 17 со право на глас, го избраа Огњан Циговски за

Огњан Циговски Нов Претседател на Скијачката Федерација на Македонија Прочитај повеќе »

mkdski_toshe-proeski_4

5ТИ ФИС РОЛЕР СКИ КУП ТОШЕ ПРОЕСКИ 28-30.08.2020 КРУШЕВО

Од 28ми до 30ти Август 2020 год, во организација на Скијачката Федерација на Македонија и клубот Олимпик Ски по петти пат се одржа меѓународнiиот ролер

5ТИ ФИС РОЛЕР СКИ КУП ТОШЕ ПРОЕСКИ 28-30.08.2020 КРУШЕВО Прочитај повеќе »

Scroll to Top