Архива

mkdski-tret_alpski-7

ОДРЖАН ТРЕТИОТ АЛПСКИ КУП ВО МАВРОВО

Во организација на Ски клубот Меденица и Скијачката федерација на Македонија во Маврово се одржа третиот последователен Алпски Куп во дисциплините велеслалом и слалом, на …

ОДРЖАН ТРЕТИОТ АЛПСКИ КУП ВО МАВРОВО Прочитај повеќе »

mkdski1

ЈУНИОРСКИОТ ТИМ ВО НОРДИСКО СКИЈАЊЕ НА ПОДГОТОВКИ ЗА СВЕТСКОТО ЈУНИОРСКО ПРВЕНСТВО

Јуниорскиот тим во нордиско скијање и биатлон на подготовки во Поклјука Словенија пред учество на Светското јуниорско првенство во Осрбле Република Словачка. Состав на екипата …

ЈУНИОРСКИОТ ТИМ ВО НОРДИСКО СКИЈАЊЕ НА ПОДГОТОВКИ ЗА СВЕТСКОТО ЈУНИОРСКО ПРВЕНСТВО Прочитај повеќе »

SFM

ОПОМЕНА ДО ДАРКО ДАМЈАНОВСКИ

Почитувани, На состанокот на извршниот одбор на СФМ, одржан на 31.10.2017, разгледувајќи го извештајот за реализација на програмата на националните селекции, добивме известување за инцидентот …

ОПОМЕНА ДО ДАРКО ДАМЈАНОВСКИ Прочитај повеќе »

SFM

ИЗВЕСТУВАЊЕ – ДАРКО ДАМЈАНОВСКИ

Почитувани, Во врска со однесувањето на Дарко Дамјановски И.О. на СФМ на седницата одржана на 14.12.2017 ги донесе следниве заклучоци. По испратеното писмо со укажување …

ИЗВЕСТУВАЊЕ – ДАРКО ДАМЈАНОВСКИ Прочитај повеќе »

mkdski-polar-1

СНОУБОРД КЛУБОТ ПОЛАР БЕШЕ НА ЖЕТВА НА НАТПРЕВАРИ ВО СРБИЈА

Изминатиот викенд, од 18-21 март 2017, во Србија се одржаа сноуборд ФИС натпревари – Отворено првенство на Србија, во организација на сноуборд клубот АБЦ од …

СНОУБОРД КЛУБОТ ПОЛАР БЕШЕ НА ЖЕТВА НА НАТПРЕВАРИ ВО СРБИЈА Прочитај повеќе »

ОТВОРЕНО ПРВЕНСТВО НА ЈАХОРИНА – МИРКО ЛАЗАРЕВСКИ СО НОВИ УСПЕСИ

Јахорина 07-08.02.2017 Отворено првенство во Јахорина, Мирко Лазаревски 2-ро место во GS и 3-то место во SL категорија. Кој вика дека Македонското скијање нема иднина! …

ОТВОРЕНО ПРВЕНСТВО НА ЈАХОРИНА – МИРКО ЛАЗАРЕВСКИ СО НОВИ УСПЕСИ Прочитај повеќе »

Scroll to Top