ОДРЖАН ТРЕТИОТ АЛПСКИ КУП ВО МАВРОВО

mkdski-tret_alpski-7

Во организација на Ски клубот Меденица и Скијачката федерација на Македонија во Маврово се одржа третиот последователен Алпски Куп во дисциплините велеслалом и слалом, на кој учествуваат скијачи на возраст до 16 години.

Ски центарот Заре Лазарески беше домаќин на овогодинешниот Алпски Куп, а на него учестваа 98 деца, кои официјално беа поделени по возраст U14 и U16, и во машка и женска конкуренција.

По успешното комплетирање, организаторот порачува:

„Факт кој радува е дека од година во година бројот на учесници расне и интересот за скијање кај младите е во нагорна линија. Ски клуб Меденица ќе настојува овој куп да прерасне во традиција.“

 

 

Startna_lista_Medenica_20.01.2019 Veleslalom_Medenica_20.01.2019 Slalom_Medenica_20.01.2019mkdski-tret_alpski-1 mkdski-tret_alpski-2 mkdski-tret_alpski-3 mkdski-tret_alpski-4 mkdski-tret_alpski-5 mkdski-tret_alpski-6 mkdski-tret_alpski-7

Scroll to Top