Лига на надежи Маврово 10.01.2022 Резултати

SFM

КОМИТЕТ за Нордиско скијање и Биатлон

Н АТ П Р Е В А Р во Н О Р Д И С К О С К И Ј А Њ Е

Маврово 10.01.2022 година

ОРГАНИЗАЦИЈА НА НАТПРЕВАРОТ

Организациски комитет на натпреварот:

Технички делегат………………………… Марија Димеска

Шеф на натпревар и патека…………. Борче Јовановски,

Судија на натпреварот……………….. Дарко Дамјановски главен судија

Жири комисија: техничкиот делегат, шефот на патека и по еден представник од секој клуб.

Р.Б

Стартен број

Име и Презиме

Година на раѓање

Ски клуб

Време

РАНГ

МАЖИ (2005/2006) 5.км

1.

Давид Торевски

2006

КОБНС

Скии Рис“ – Скопје

24.10

1

2.

Петар Чанговски

2005

КОБНС

Скии Рис“ – Скопје

25.00

2

3.

Благојче Најденоски

2006

Мирна Долина

Маврово

26.30

3

ЖЕНИ (2007/2008) 2.5 км

1.

Сара Јосимовска

2007

КОБНС Скии Рис Скопје

13.00

1

2.

Инес Јовановска

2008

КОБНС Скии Рис Скопје

17.10

4

3.

Матеја Трајковска

2007

КОБНС Скии Рис Скопје

14.30

2

4.

Луција Петрушевска

2007

Ски Нордиски Скопје

17.00

3

5.

Нина Јовановска

2007

КОБНС Скии Рис

Скопје

18.05

5

МАЖИ (2007/2008) 2.5 км

1.

Никола Бабески

2007

Мусица Крушево

14.30

1

2.

Ѓорѓи Стојановски

2007

КОБНС Скии Рис Скопје

17.10

2

3.

Виктор Чакаровски

2008

КОБНС Скии Рис Скопје

18.10

3

ЖЕНИ (2009/2010/2011) 1.0 км

1.

Јана Пислевска

2009

КОБНС Скии Рис Скопје

12.13

6

2.

Ангела Ѓуров

Ски Нордиски

Скопје

07.20

1

3.

Олгица

Ски Нордиски

Скопје

11.20

4

4.

Милена Стојановска

Ски Нордиски

Скопје

10.32

3

5.

Теона Чаковска

2010

КОБНС Скии Рис Скопје

12.20

5

6.

Меги Спасовски

2011

КОБНС Скии Рис Скопје

8.20

2

МАЖИ (2009/2010/2011/2012/2013) 1.0 км

1.

Бојрал Адриен

2009

Мирна Долина

Маврово

15.20

4

2.

Никола Чакаровски

2009

КОБНС

Скии Рис“ – Скопје

10.37

1

3.

Велко Каревски

2011

Мусица Крушево

18.20

5

4.

Алек Јаневски

2011

КОБНС

Скии Рис“ – Скопје

14.50

3

5.

Никола Чаковски

2012

КОБНС

Скии Рис“ – Скопје

21.15

6

6.

Христијан Ицоски

2013

Мусица Крушево

15.03

2

7.

Тео Стоилковски

2013

Мусица Крушево

21.20

7

Вкупно стартувале 24 (женски 11, машки 13).

10.01.2022 година

Маврово

Технички делегат од СФМ

Марија Димеска

Претседател на Комитет за НСБ

Жикица Јовановски

Scroll to Top