22/23 Календар на Алпски натпревари

АЛПСКИ КОМИТЕТ – ДЕТАЛЕН КЛЕНДАР
На Алпски натпревари на Скијачка федерација на Македонија во сезоната 2022-2023 година – Преземи Word .doc

Датум Натпревар Место Дисциплина Категорија
1. 16.02.2023 Државно првенство СФМ
Организатор: СФМ
Попова Шапка ГС У8, У10, У12
17.02.2023 Државно првенство СФМ
Организатор: СФМ
Попова Шапка СЛ У12
2. 25.02.2023 Алпски куп за деца на СФМ
Шари академи – Тетово
Попова Шапка ГС У8, У10, У12, У14, У16
26.02.2023 Алпски куп за деца на СФМ
Шари академи – Тетово
Попова Шапка СЛ У12, У14, У16
3. 07.03.2023 Државно првенство ФИС/НЦ
Организатор: СФМ
Попова Шапка ГС Сениори мажи,
Сениори жени
08.03.2023 Државно првенство ФИС/НЦ
Организатор: СФМ
Попова Шапка СЛ Сениори мажи,
Сениори жени
4. 09.03.2023 Шарпланински куп ФИС /НЈЦ
Организатор: СФМ
Попова Шапка ГС Сениори мажи,
Сениори жени
10.03.2023 Шарпланински куп ФИС /НЈЦ
Организатор: СФМ
Попова Шапка СЛ Сениори мажи,
Сениори жени
5. 14.03.2023 Алпски куп за деца на СФМ
Организатор: Меденица – Скопје
Попова Шапка СЛ У12, У14, У16
15.03.2023 Алпски куп за деца на СФМ
Организатор: Меденица – Скопје
Попова Шапка ГС У8, У10, У12, У14, У16
6. 16.02.2023 Државно првенство ФИС
Организатор: СФМ
Попова Шапка СЛ У14, У16
17.03.2023 Државно првенство ФИС
Организатор: СФМ
Попова Шапка ГС У14, У16
7. 23.03.2023 Училишно првенство
Организатор: СФМ
Попова Шапка ГС Основни училишта
24.03.2023 Училишно првенство
Организатор: СФМ
Попова Шапка ГС Средни училишта
Scroll to Top