РЕЗУЛТАТИ ОД ФИС СНОУБОРД КУП ПОПОВА ШАПКА 2014

Во организација на Сноуборд Клубот Полар во соработка со Скијачката Федерација на Македонија, Елем Турс и Ски Центарот Попова Шапка на 1 и 2 март беше одржан ФИС Сноуборд Купот – Попова Шапка 2014.

Oвој настан беше дел од календарот на Светската Скијачка Федерација – ФИС, a се натпреваруваа повеќе од 50 натпреварувачи во машка и женска конкуренција од повеќе држави: Македонија, Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Србија, Бугарија, Чешка, Косово и Грција.

Натпреварувачите се наптреваруваа во дисциплините Big Air и Slope Style (олимписки дисциплини), кои поради големите скокови и изведбите на акробатски трикови на елементите се многу атрактивни и секогаш се следени од бројна публика.

FIS SNOWBOARD CUP – POPOVA SHAPKA 2014
OFFICIAL RESULTS
————————————————————————–
MEN
1. Gyosharkov, Petar BUL
2. Georgiev, Georgi BUL
3. Mitrev, Simeon BUL

WOMEN
1. JUGOVAC,Lea CRO
2. Slavovova,Stanislava CZE
3. BLASKOVIC, Paola CRO

Scroll to Top