МАКЕДОНСКИТЕ СНОУБОРД НАТПРЕВАРУВАЧИ НА НАТПРЕВАР ВО ВИТСИ, ГРЦИЈА

mkdski-vitsi-3

Изминатиот викенд ( 08-10 Фебруари 2019) се одржаа 3 Фис натпревари во сноуборд ( дисциплина велеслалом ) во Витци, Грција на кои настапија 14 македонски сноубордери од 4 клуба ( Полар, SSNL , XMKD и Пелистер ). Македонските натпреварувачи освоија значајни фис поени и постигнати се следниве резултати:

ПОЛАР:
-Ева Башовска (12 години) – 3 први места
-Марко Петровски (13 години) – 3 први места
-Ведран Лауренчиќ (14 години) – 1 трето место
-Максим Циговски (14 години) – 1 четврто место

Фис Категорија:
-Ема Станковиќ (15 години) – 1 четврто место и 1 петто место
-Неда Добреска (17 години) – 1 второ место и 2 трети места
-Бојан Андонов – 1 петто место и 2 деветти места
-Кирил Насков – 2 шести места и 1 седмо место

ПЕЛИСТЕР:
-Евгениј Ристовски (9 години) – 1 второ место
-Андреј Мушуланов (8 години) – 1 петто место
-Анамари Мушуланова (11 години) – без пласман

SSNL:
-Иван Георгиев – 1 осмо место, 1 седмо место и 1 десетто место
-Марко Дарков – 2 единаести места

XMKD:
-Александар Кацарски – 1 прво место и 2 втори места
-Томас Дебаловски – 1 десетто место, 1 осмо место и 1 четиринаесто место
-Горијан Кавраков – 2 дванаести места
-Сања Спасовска – 3 први местаmkdski-vitsi-1 mkdski-vitsi-2 mkdski-vitsi-3 mkdski-vitsi-4 mkdski-vitsi-5 mkdski-vitsi-6 mkdski-vitsi-7

Scroll to Top