ФИС НАТПРЕВАРИ ВО СНОУБОРДИНГ – МАВРОВО

skimkd-fis_mavrovo-5

Во организација на клубот Полар и Скијачката федерација на Македонија од 28.02 до 4.03 во Маврово се одржаа 4 ФИС натпревари во сноубординг. Вкупно 40 сноубордери од Македонија, Бугарија, Грција и Романија се натпреваруваа во дисциплините слоупстајл, паралелен велеслалом и велеслалом. Покрај ФИС натпреварите, беше одржано и државното првенство на Македонија во сноубординг во сите категории и во истите дисциплини.

За успешна реализација на настанот помогна Скијачкиот центар Заре Лазаревски заедно со патролната служба и медицинскиот тим. Најбројни беа македонските натпреварувачи кои освоија значајни ФИС поени и имаше претставници од сите 4 клуба (Полар, ХМКД, СННЛ и Пелистер). Натпреварот го красеa одлична организација, позитивна атмосфера и прекрасни временски услови.

Повеќе фотографии на слeдниов линк: FIS Mavrovo 28.02-04.03.2019

Резултати 01.03.2019

Државно првенство

Дисциплина: слоупстајл

Мажи:

Иван Георгиев
Љубен Дерибан
Марко Дарков

Жени:

Марија Петковска
Катја Андонова
Јана Наскова

Јуниори:

Бојан Скендеровски
Дамјан Михајловски
Давид Андоновски

Јуниорки:

Јана Наскова
Неда Добреска
Вера Лауренчиќ

Деца 1 Машки:

Карло Дерибан
Ведран Лауренчиќ
Марко Петровски

Деца 2 Mашки:

Евгениј Ристевски
Андреј Мушуланов

Девојчиња:

Анамари Мушуланова

Резултати 03.03.2019

Државно првенство

Дисциплина: паралелен велеслалом

Мажи:

Александар Кацарски
Томас Дебаловски
Бојан Андонов

Жени:

Сања Спасовска
Катја Андонова
Јана Наскова

Јуниори:

Лука Ѓорѓевиќ
Бојан Скендеровски
Дамјан Михајловски

Јуниорки:

Јана Наскова
Неда Добреска
Ема Станковиќ

Момчиња 1:

Евгениј Ристовски
Андреј Мушуланов
Слободан Саздовски

Момчиња 2:

Марко Петровски
Давид Андоновски
Максим Циговски

Девоjчиња:

Ева Башоска
Анамари Мушуланова

Резултати 01.03.2019

ФИС слоупстајл

Мажи

Петар Ѓошарков – Бугарија
Иван Георгиев – Македонија
Љубен Дерибан – Македонија

Жени

Марија Петковска – Македонија
Катја Андонова – Македонија
Јана Наскова – Македонија

Резултати 02.03.2019

ФИС слоупстајл

Мажи

Петар Ѓошарков – Бугарија
Иван Георгиев – Македонија
Љубен Дерибан – Македонија

Жени

Марија Петковска – Македонија
Катја Андонова – Македонија
Неда Добреска – Македонија

Резултати 03.03.2019

ФИС Паралелен Велеслалом

Мажи

Тома Мортила – Романија
Адријан Теодореску – Романија
Кацарски Александар – Македонија

Жени

Дана Попеску – Романија
Сања Спасовска – Македонија
Катја Андонова – Македонија

Резултати 04.03.2019

ФИС Велеслалом

Мажи

Кацарски Александар – Македонија
Тома Мортила – Романија
Адријан Теодореску – Романија

Жени

Дана Попеску – Романија
Сања Спасовска – Македонија
Јана Наскова – Македонија

skimkd-fis_mavrovo-1

skimkd-fis_mavrovo-2

skimkd-fis_mavrovo-3

skimkd-fis_mavrovo-4

skimkd-fis_mavrovo-5

skimkd-fis_mavrovo-6

skimkd-fis_mavrovo-7

skimkd-fis_mavrovo-8

Scroll to Top