Комитет за Нордиско скијање и Биатлон

mkdski4

K A Л Е Н Д A Р 2021/2022 Нордиско скијање и Биатлон

Меѓународни ФИС натпревари и учество на деца во категорија У-8, У-10, У-12 и У14

10.01.2022 Маврово, лига на надежи
11/13.01.2022 Златибор, Србија ФИС
15/16.01.2022 Рамна Гора, Хрватска БК (Балкан Куп)
18/19.01.2022 Златибор, Србија FIS и CHI/ до 8 деца
29-30.01.2022 Пигадија Грција FIS и CHI/ до 8 деца
12.02.2022 Крушево/Маврово лига на надежи
04/20.02.2022 WOG ЗИМСКА ОЛИМПИЈАДА во Пекинг, Р.Кина
26-27.02.2022 Сјеница Србија FIS и CHI/до 8 деца
28.02.2022 Маврово, Државно првенство-нордиско скијање/сите клубови
01.03.2022 Маврово, Државно Биатлон/сите клубови
02/03.03.2022 Пале-БиХ FIS и CHI/ до 8 деца
05/06.03.2022 Двориште,БиХ ….БК
09/10.03.2022 Мавровски Меморијал ??? (ако се одобри од ФИС) FIS и CHI

Државно првенство-нордиско скијање/сите клубови

20/25.03.2022 EYOF Европски младински Олимписки Фестивал Вуокати-Финска

Можни се измени во Календарот во зависност од временските услови, каде и кога ке има снег, таму ке се организираат натпреварите по навремена одлука на Комитетот.Можно е учество и на други ФИС натпревари во регионот ако се добие покана за учество. На меѓународните регионални натпревари, Комитетот ке организира учество на најдобрите 8 натпреварувачи, 4 женски и 4 машки со едно комби и тренер од активните клубовите.

Натпреварите во Лига на надежи ќе бидат во техничка организација на клубовите.

Државното првенство е во организација на Комитетот во Нордиско скијање и Биатлон.

Scroll to Top