1. Скијачки клуб ФОКС СКИ КЛУБ Гостивар ул.Гоце Делчев бр.16 Гостивар

 • Управен Одбор: Ефтоски Раде, Ангелески Игор, Игњатоски Веле, Страхиња Попоски 076 238 888, Дарко Грозданоски 072 217 472
 • Контакт меил – grozdanoski93@gmail.com

2. КОБНС ‘Скии Рис” бул.Александар Македонски бр.1 Стрелиште Камник, Скопје

 • Актуелен претседател е: Жикица Јовановски мобилен 070/238816
 • Актуелен секретар: Марија Димеска  мобилен 075/254 176
 • Меил адреси: Претседател: z1jovanovski@hotmail.com
 • секретар и клуб:skii_ris@yahoo.com

3. Здружение за спорт и рекреација Клуб 28 Велес,

 • Актуелен претседател на клубот е Илија Попов моб. 070863735
 • Секретар на клубот е Ангел Костовски моб. 075687777
 • Меил адреси на секретарот kostovskiangel@hotmail.com ; на претседателот ile_pope@hotmail.com ; и на клубот club28.ve@gmail.com

4. Здружение Ски Клуб Бистра од Гостивар со седиште на ул.Братство Единство бр.3

 • Претседател на Клубот е Александар Ристоски со тел.бр. 070226506
 • Секретар на Клубот е Синадиноски Новица 078229200
 • Клубот во моментов контактира само преку mail-ot: noci55@hotmail.com

5. “Здружение на граѓани за развој и унапредување на скијањето Ски Клуб Меденица” ул. Бранислав Нушиќ бр.17/1-10 1000 Скопје

6. Клуб по Биатлон И нордиско Скијање и Скијачки Скокови  МУНТЕ – Скопје

 • Претседател: Кочо Кираца 078201999
 • Секретар Пандора Михајлоска Блажевска – 078316493
 • претседател – k.kiraca@gmail.com
 • сeкретар – skimunte@gmail.com

7. Ски Клуб Сноу Спорт Гостивар ул. Светозар Пеповски 51 Гостивар

 • Претседател на клубот и истовремено Одговорно лице е Проф. Петков Гоце
 • официјален меил vvintersport@gmail.com
 • Финансиски соработник Софре Јовановски – 077923307
 • mail jovanoskikolsalting@gmail.com

8. Скијачки клуб РАБОТНИЧКИ Скопје

9. Ски Сноуборд Но Лимитс ул. Север Југ бр.3/10 Битола Македонија

 • Престедател на клуб: Васко Ѓорѓиев моб. 078 259 044
 • Секретар на клуб: Илчо Петковски моб. 070 324 455
 • Меил на секретар и претседател: marko_gaming@hotmail.com

10. Здружение Скијачки клуб Пелистер Битола

11. Ски Клуб Полар Скопје

12. ХМКД Сноубординг Клуб Скопје

 • Александар Кацарски 078330700 – Претседател (kacar@xmkd.com)

13. Клуб за биатлон и нордиски дисциплини Олимпик Скии

14. АСК Скади – Скопје

 • http://askskadi.mk/
 • Одговорно лице: Александар Атанасовски – Чаве тел. +38970327172

15. Ски Клуб Шкендија – Тетово

 • Одговорно лице: Абдулхади Иљази тел. +38970327172

16. Мирна Долина – Маврово

 • Одговорно лице: Љубе Дамјановски тел. +38971330120

17. Ски Клуб Станич – Крушево

 • Одговорно лице: Магдалена Илиевска тел. +38978308143

18. Кочани – Кочани

 • Одговорно Лице: Ѓорѓи Ѓоргиевски тел. +38975200816

19. Ски Клуб Љуботен – Тетово

 • Одговорно лице: Жарко Трповски тел. +38970259859

следни натпревари

Социални мрежи

Scroll to Top