Календар на натпревари за деца – СКИЈАЧКИ КУП НА МАКЕДОНИЈА

сезона 2018-2019 година


Датум

Ден

Место

Назив

20.01.2019

Недела

Маврово

Алпски куп Меденица GS/SL

26-27.01.2019

Сабота-Недела

Крушево

Куп на Македонија,Нордиско Скијање

3.02.2019

Недела

Маврово

Алпски куп Скади GS/SL

5.02.2019

Вторник

Маврово

ФИС детска Отворено првенство на Македонија - СЛАЛОМ

6.02.2019

Среда

Маврово

ФИС детска Отворено првенство на Македонија - ВЕЛЕСЛАЛОМ

13-14.02.2019

Среда-Четврток

Маврово

ФИС детска Отворено првенство - Нордиско Скијање

13-14.02.2019

Среда-Четврток

Маврово

ФИС Отворено првенство - Нордиско Скијање

17.02.2019

Недела

Попова Шапка

Mеморијален турнир Караѓуле-Скијање, Алпски куп

23-24.02.2019

Сабота-Недела

Пониква

Куп на Македонија,Нордиско Скијање

24.02.2019

Недела

Маврово

Алпски куп Фокс GS/SL

1-3.03.2019

Петок-Недела

Пелистер

Училишен спорт и Пелистерски ВЕЛЕСЛАЛОМ - Скијање и Сноубординг

01.03.2019

Понеделник

Маврово

ФИС Отворено првенство на Македонија - Скијање слободен стил - Big Air

02.03.2019

Вторник

Маврово

ФИС Отворено првенство на Македонија - Скијање слободен стил - Slopestyle

01.03.2019

Понеделник

Маврово

ФИС Отворено првенство на Македонија - Сноубординг - Big Air

02.03.2019

Вторник

Маврово

ФИС Отворено првенство на Македонија-Сноубординг - Slopestyle

03.03.2019

Среда

Маврово

ФИС Отворено првенство на Македонија - Сноубординг - ПАРАЛЕЛ ВЕЛЕСЛАЛОМ

04.03.2019

Четврток

Маврово

ФИС Отворено првенство на Македонија-Сноубординг- ПАРАЛЕЛ ВЕЛЕСЛАЛОМ

5.03.2019

Вторник

Маврово

ФИС Отворено првенство на Македонија - ВЕЛЕСЛАЛОМ

6.03.2019

Среда

Маврово

ФИС Отворено првенство на Македонија - СЛАЛОМ

7.03.2019

Четврток

Маврово

ФИС Отворено првенство - СЛАЛОМ