Младите скијачи со настап на Интернационално Натпреварување ФИС за деца Покал Лока во Словенија и Загреб,Сљеме Хрватска

Во периодот од 13.02-16.02.2020 следните натпреварувачи настапија на Интернационално Натпреварување ФИС за деца Покал Лока во Словенија кое годинава славеше 45 годишна традиција. На ова натреварување имаше 210 деца од преку 35 држави од целиот свет и може да се каже дека беше најсилно натреварување од овој тип во светот.


Следните натреварувачи настапија на Покал Лока и ги постигнаа следните резултати:


1. Ева Милевска(Ски Клуб Пелистер) 
-категорија У14 (под 14 години) настапи во слалом  и велеслалом и ги постигна следните резлтати:

 • 15.02.2020 - велеслалом 27 место и време 49,71секунда или + 6.97 секунди позади најдобарата Катрин Куделаскова од Чешка.http://live.pokal-loka.si/lista/1
 • 16.02.2020 - слалом DNF испадна во првото возење http://live.pokal-loka.si/lista/5

2.Влатко Анастасовски (Ски Клуб Фокс) 
-категорија У16 (под 16 години) настапи во слалом и велеслалом и ги постигна следните резултати

3.Влатко Петков (Ски Клуб Сноу Спорт Гостивар) 
- категорија У16 настапи во слалом и велеслалом:

 • 15.02.2020 - велеслалом заврши на 50место и време 1:31.47 и заостаток +11.40секунди позади победникот Filip Alexander Ragnhildstveit (NOR) http://live.pokal-loka.si/lista/4
 • 16.02.2020 - слалом DNF падна во 1 возење 
Загреб -Сљеме 17.02-19.02.2020

на натпреварувањето во Загреб кое по клвалитет беше слично на Покал лока имаше 195 натпреварувачи од некаде 29 држави во Светот.Нашите натпреварувачи наставија во слалом и велеслалом.

1. Ева Милевска(Ски Клуб Пелистер) 
- категорија У14 (под 14 години) настапи во слалом  и велеслалом и ги постигна следните резлтати: 

 • 17.02.2020 - слалом DNF 2 не завши во второ возење 
 • 18.02.2020 - велеслалом заврши на 23 место со време 56,37секунди и заостаток 5,99секунди 

2.Влатко Анастасовски (Ски Клуб Фокс)
- категорија У16(под 16 години) настапи во слалом и велеслалом и ги постигна следните резултати 

 • 17.02.2020 - слалом 25место со време 1:44.00 и заостаток +12.99секунди 
 • 18.02.2020 - велеслалом 31 место и време 52,57секунди и заостаток + 4,63секунди позади првиот Отто
 • Орешич (ХРВ) 47,94секунди 

3.Влатко Петков (Ски Клуб Сноу Спорт Гостивар) 
-категорија У16 настапи во слалом и велеслалом:

 • 17.02.2020 - слалом DNF 1
 • 18.02.2020 - велеслалом 36место со време 53,20 секунди и заостаток + 5,26секунди позади првиот 
Следни натпревари

Следете не на социјалните медиуми