Македонските сноуборд натпреварувачи на натпревар во Витси, Грција

Изминатиот викенд ( 08-10 Фебруари 2019) се одржаа 3 Фис натпревари во сноуборд ( дисциплина велеслалом ) во Витци, Грција на кои настапија 14 македонски сноубордери од 4 клуба ( Полар, SSNL , XMKD и Пелистер ). Македонските натпреварувачи освоија значајни фис поени и постигнати се следниве резултати: 


ПОЛАР: 
-Ева Башовска (12 години) - 3 први места
-Марко Петровски (13 години) - 3 први места
-Ведран Лауренчиќ (14 години)  - 1 трето место 
-Максим Циговски (14 години) - 1 четврто место 


Фис Категорија: 
-Ема Станковиќ (15 години) - 1 четврто место и 1 петто место 
-Неда Добреска (17 години) - 1 второ место и 2 трети места
-Бојан Андонов - 1 петто место и 2 деветти места
-Кирил Насков - 2 шести места и 1 седмо место 


ПЕЛИСТЕР: 
-Евгениј Ристовски (9 години) - 1 второ место
-Андреј Мушуланов (8 години) - 1 петто место
-Анамари Мушуланова (11 години) - без пласман 


SSNL: 
-Иван Георгиев - 1 осмо место, 1 седмо место и 1 десетто место 
-Марко Дарков - 2 единаести места 


XMKD:
-Александар Кацарски - 1 прво место и 2 втори места 
-Томас Дебаловски - 1 десетто место, 1 осмо место и 1 четиринаесто место
-Горијан Кавраков - 2 дванаести места 
-Сања Спасовска - 3 први места 


Следни натпревари

Следете не на социјалните медиуми