5ти Фис Ролер Ски Куп Тоше Проески 28-30.08.2020 Крушево


Од 28ми до 30ти Август 2020 год, во организација на Скијачката Федерација на Македонија и клубот Олимпик Ски по петти пат се одржа меѓународнiиот ролер ски натпревар "Тоше Проески" во Крушево. Иако натпреварот се одржа во услови на Пандемија, организаторите превземаа соодветни мерки и вложија огромни напори за на патеката Кривогаштани - Крушево да настапат 40 натпреварувачи од Северна Македонија, Србија, Босна и Херцеговина и Грција.

Ова беше значаен натпревар за одржување на континутетот и формата на нашите репрезентативци, а деветмина членови од нашиот тим ги постигнаа своите досега најдобри резултати и освоија значајни ФИС поени. Тоа се:

  • Ставре Јада, 
  • Михаела Даноска, 
  • Дарко Крстески, 
  • Андонаки Костоски, 
  • Дејвид Величковски, 
  • Коста Петроски, 
  • Давид Торевски, 
  • Душан Божиноски и 
  • Александар Јованоски. 

Целосните резултати од ова натпреварување на следниот линк од официјалниот сајт на ФИС. https://www.fis-ski.com/DB/general/event-details.html?sectorcode=CC&eventid=46983&seasoncode=2021
Следни натпревари

Следете не на социјалните медиуми