ФИС натпревари во сноубординг - МавровоВо организација на клубот Полар и Скијачката федерација на Македонија од 28.02 до 4.03 во Маврово се одржаа 4 ФИС натпревари во сноубординг. Вкупно 40 сноубордери од Македонија, Бугарија, Грција и Романија се натпреваруваа во дисциплините слоупстајл, паралелен велеслалом и велеслалом. Покрај ФИС натпреварите, беше одржано и државното првенство на Македонија во сноубординг во сите категории и во истите дисциплини.

За успешна реализација на настанот помогна Скијачкиот центар Заре Лазаревски заедно со патролната служба и медицинскиот тим. Најбројни беа македонските натпреварувачи кои освоија значајни ФИС поени и имаше претставници од сите 4 клуба (Полар, ХМКД, СННЛ и Пелистер). Натпреварот го красеa одлична организација, позитивна атмосфера и прекрасни временски услови.

Повеќе фотографии на слeдниов линк: FIS Mavrovo 28.02-04.03.2019Резултати   01.03.2019

Државно првенство

Дисциплина: слоупстајл

 

Мажи:

 1. Иван Георгиев
 2. Љубен Дерибан
 3. Марко Дарков


Жени:

 1. Марија Петковска
 2. Катја Андонова
 3. Јана Наскова


Јуниори:

 1. Бојан Скендеровски
 2. Дамјан Михајловски
 3. Давид Андоновски

Јуниорки:

 1. Јана Наскова
 2. Неда Добреска
 3. Вера Лауренчиќ


Деца 1 Машки:

 1. Карло Дерибан
 2. Ведран Лауренчиќ
 3. Марко Петровски


Деца 2 Mашки:

 1. Евгениј Ристевски
 2. Андреј Мушуланов


Девојчиња:

 1. Анамари Мушуланова
Резултати 03.03.2019

Државно првенство

Дисциплина: паралелен велеслалом

 

Мажи:

 1. Александар Кацарски
 2. Томас Дебаловски
 3. Бојан Андонов


Жени:

 1. Сања Спасовска
 2. Катја Андонова
 3. Јана Наскова


Јуниори:

 1. Лука Ѓорѓевиќ
 2. Бојан Скендеровски
 3. Дамјан МихајловскиЈуниорки:

 1. Јана Наскова
 2. Неда Добреска
 3. Ема Станковиќ


Момчиња 1:

 1. Евгениј Ристовски
 2. Андреј Мушуланов
 3. Слободан Саздовски


Момчиња 2:

 1. Марко Петровски
 2. Давид Андоновски
 3. Максим ЦиговскиДевоjчиња:

 1. Ева Башоска
 2. Анамари МушулановаРезултати 01.03.2019

ФИС слоупстајл


Мажи

 1. Петар Ѓошарков - Бугарија
 2. Иван Георгиев – Македонија
 3. Љубен Дерибан – Македонија


Жени

 1. Марија Петковска – Македонија
 2. Катја Андонова – Македонија
 3. Јана Наскова – Македонија

 


Резултати 02.03.2019

ФИС слоупстајл


Мажи

 1. Петар Ѓошарков – Бугарија
 2. Иван Георгиев – Македонија
 3. Љубен Дерибан – Македонија


Жени

 1. Марија Петковска – Македонија
 2. Катја Андонова – Македонија
 3. Неда Добреска – МакедонијаРезултати  03.03.2019

ФИС Паралелен Велеслалом

 

Мажи

 1. Тома Мортила – Романија
 2. Адријан Теодореску – Романија
 3. Кацарски Александар – Македонија


Жени

 1. Дана Попеску – Романија
 2. Сања Спасовска – Македонија
 3. Катја Андонова – МакедонијаРезултати 04.03.2019

ФИС  Велеслалом

 

Мажи

 1. Кацарски Александар – Македонија
 2. Тома Мортила – Романија
 3. Адријан Теодореску – Романија


Жени

 1. Дана Попеску – Романија
 2. Сања Спасовска – Македонија
 3. Јана Наскова – Македонија


Следни натпревари

Следете не на социјалните медиуми