Отворено првенство на Јахорина - Мирко Лазаревски со нови успеси

Јахорина 07-08.02.2017
Отворено првенство во Јахорина, Мирко Лазаревски 2-ро место во GS и 3-то место во SL категорија.
Кој вика дека Македонското скијање нема иднина!

прочитај повеќе [+]

02 10, 2017

Лука Божиновски - два подиума во една недела

Лука Божиновски за една недела постигна две втори места, се искачи на два подиума на трките од алпско скијање во велеслалом, во Швејтцер, САД и Кимбереј, Канада каде освои 59 фис точки.

прочитај повеќе [+]

02 08, 2017

Македонија со седум адути на скијачкиот Mундијал во Сент Мориц

Од 06.02.2017 започнува Светското првенство во алпско скијање, кое ќе се одржи во швајцарскиот зимски монденски центар Сент Мориц, а ќе трае се до 18 февруари.

прочитај повеќе [+]

02 07, 2017

Резултати од ФИС Сноуборд куп Попова Шапка 2014

Во организација на Сноуборд Клубот Полар во соработка со Скијачката Федерација на Македонија, на 1 и 2 март беше одржан ФИС Сноуборд Купот – Попова Шапка 2014

прочитај повеќе [+]

10 20, 2016