1. Скијачки клуб ФОКС СКИ КЛУБ Гостивар ул.Гоце Делчев бр.16 Гостивар 

 • Управен Одбор: Ефтоски Раде, Ангелески Игор, Игњатоски Веле, Страхиња Попоски 076 238 888, Дарко Грозданоски 072 217 472 
 • Контакт меил - grozdanoski93@gmail.com


2. КОБНС 'Скии Рис" бул.Александар Македонски бр.1 Стрелиште Камник, Скопје 

 • Актуелен претседател е: Жикица Јовановски мобилен 070/238816 
 • Актуелен секретар: Марија Димеска  мобилен 075/254 176 
 • Меил адреси: Претседател: z1jovanovski@hotmail.com
 • секретар и клуб:skii_ris@yahoo.com


3. Здружение за спорт и рекреација Клуб 28 Велес,  

 • Актуелен претседател на клубот е Илија Попов моб. 070863735 
 • Секретар на клубот е Ангел Костовски моб. 075687777 
 •  Меил адреси на секретарот kostovskiangel@hotmail.com ; на претседателот ile_pope@hotmail.com ; и на клубот club28.ve@gmail.com


4. Здружение Ски Клуб Бистра од Гостивар со седиште на ул.Братство Единство бр.3    

 • Претседател на Клубот е Александар Ристоски со тел.бр. 070226506 
 • Секретар на Клубот е Синадиноски Новица 078229200 
 • Клубот во моментов контактира само преку mail-ot :noci55@hotmail.com 
 

5. “Здружение на граѓани за развој и унапредување на скијањето Ски Клуб Меденица”  ул. Бранислав Нушиќ бр.17/1-10 1000 Скопје  

 • Бранислав Лазарески Претседател тел. +389 75 229 666 
 • Златко Петрески Секретар, +389 70 345 960 
 • branislav.lazareski@gmail.com, skiklub.medenica@gmail.com


6. Клуб по Биатлон И нордиско Скијање и Скијачки Скокови  МУНТЕ – Скопје 

 • Претседател: Кочо Кираца 078201999 
 • Секретар Пандора Михајлоска Блажевска - 078316493 
 

7. Ски Клуб Сноу Спорт Гостивар ул. Светозар Пеповски 51 Гостивар 

 • Претседател на клубот и истовремено Одговорно лице е Проф. Петков Гоце 
 • официјален меил vvintersport@gmail.com 


8. Скијачки клуб РАБОТНИЧКИ Скопје

 

9. Ски Сноуборд Но Лимитс ул. Север Југ бр.3/10 Битола Македонија 

 • Престедател на клуб: Васко Ѓорѓиев  моб. 078 259 044 
 • Секретар на клуб: Илчо Петковски   моб. 070 324 455 
 • Меил на секретар и претседател: marko_gaming@hotmail.com
 

10. Здружение Скијачки клуб Пелистер Битола 

 • Претседател: Наум Симјановски, контакт телефон : 075 41 43 41 
 • Митко Милевски, контакт телефон :  070 20 11 31 
 • Владимир Петличковски, контакт телефон: 070 20 76 76 
 • naum.s@t.mk
 • mitko.milevski@gmail.com
 • petlickovski@gmail.com
 • scpelister@t.mk 
 

11. Ски Клуб Полар Скопје  


12. ХМКД Сноубординг Клуб Скопје 

 • Александар Кацарски 078330700 – Претседател (kacar@xmkd.com


13. Клуб за биатлон и нордиски дисциплини Олимпик Скии 


14. АСК Скади - Скопје

 • http://askskadi.mk/
 • Одговорно лице: Александар Атанасовски - Чаве тел. +38970327172


15. Ски Клуб Шкендија - Тетово

 • Одговорно лице: Абдулхади Иљази тел. +38970327172


16. Мирна Долина - Маврово

 • Одговорно лице: Љубе Дамјановски тел. +38971330120


17. Ски Клуб Станич - Крушево

 • Одговорно лице: Магдалена Илиевска тел. +38978308143


18. Кочани - Кочани

 • Одговорно Лице: Ѓорѓи Ѓоргиевски тел. +38975200816


19. Ски Клуб Љуботен - Тетово

 • Одговорно лице: Жарко Трповски тел. +38970259859


20. Ски Клуб Шари Академи - Тетово